Hastalarımızın ihtiyaçlarını anlıyor ve steril ortamalarda birinci sınıf ekipmanla, sağlığınızı riske atmadan operasyonel süreçlerinizi yönetiyoruz.
Son yıllarda gelişen teknolojiden oldukça yararlanan diş hekimliğinde kullanılan diş tedavi yöntemlerinin vazgeçilmezi, implant tedavisidir. İmplant, eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve titanyumdan yapılıp çene kemiğinin içine yerleştirilen vidalardır. Bu vidaların üzerine uzun ömürlü diş protezi yerleştirilir. İmplant tedavisinde, komşu dişlerin kesilmesine gerek kalmadığı için onlara zarar vermez. Oluşturulan yapay diş kökü sayesinde rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir, gülebilirsiniz.
Uzman hekimlerimize 0212 481 22 88 – 0530 542 46 95 telefon numarasından ulaşabilir veya randevu almak ve adres tarifi almak için tıklayabilirsiniz.
İmplant uygulaması ve implant üstü protez cerrahi bir işlem olduğu için alanında uzman ve profesyonel cerrahlar tarafından yapılması, tedavi sonrası oluşabilecek sorunları en aza indirmek açısından dikkat edilmesi gereken bir noktadır. İmplant tedavisi ile yeterli sayıda destek dişi bulunmayıp hareketli protez kullanan hastalara sabit protezler uygulanır. Komşu dişlerin herhangi birinin kesilmesine gerek kalmadan eksik diş tamamlanır. Hareketli protez kullanmasına rağmen kemik yetersizliğinden dolayı protezi tutmayan hastalara implant yerleştirip proteze bağlayarak protez tutunuşu arttırılabilir.
İmplant tedavisi, 18 yaşını tamamlamış ve çene gelişiminin tamamlandığı kişilere uygulanabilir. Kişinin sağlık durumu ve çene yapısı tedaviye uygunsa belirli bir üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Sadece kemik gelişiminin tamamlanmadığı gençlere, implant tedavisinin uygulanması tercih edilmemektedir.
Tedavi öncesinde kişinin çene röntgeni çekilerek çene yapısının implant tedavisine uygun olup olmadığı incelenir. Belirli hastalığa sahip olan kişiler için de belirli kriterler vardır. Kemik erimesi hastalığı bulunan kişinin gerekli tedavisi alması durumunda, şeker hastalığı olanların tedaviden önce hastalığın düzene girmesi durumunda ve kan sulandırıcı ilaç kullananların tedaviden önce ilacı bırakması durumunda implant tedavisi uygulanabilir.
20 yaş diş çekimi, diş taşı temizliği, gülüş tasarımı, porselen braketli diş tedavisi, implant tedavisi ve tüm diş hastalıklarında hizmet veren kliniğimize uğrayarak hekimlerimizden dişlerinizin durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
İşlemden önce gerekli röntgen çekilir ve muayane yapılır. Çene kemiklerinin ve kalan dişlerinin ölçüsü alınmalıdır. İmplant tedavisi lokal anestezi uygulanarak yapılır. Dental implantları yerleştirmenin iki şekli bulunmaktadır. ilk seçenek olan tek aşamalı işlemde, implantın yerleştirilmesinden sonra geçici bir başlık takılır.
Diğer seçenek olan iki aşamalı işlemde ise,dental implantın takılmasından sonra üzerinin diş etiyle kapatılması sonucu iyileşmeye bırakılır ve protez başlıklar daha sonra takılır. Yapılan her iki aşamada da geçici bir köprü yapılır ve alt çene için üç ay, üst çene için altı ay iyileşme süreci beklenir. Bazı durumlarda dental implantların üzerine yeni yapılan diş hemen takılabilir.
İmplant tedavisine başlamadan önce ayrıntılı bir muayenenin yapılması oldukça önemlidir. Uzman diş hekimi veya yardımcısı tarafından yapılacak olan implant tedavisinin ilk muayenesi, teşhis, tedavinin planlanması ve tedaviye gereken hazırlıkların tanımlanması için yapılır. Bu muayene sonucunda kişinin nasıl bir tedaviye alacağı, vakanın zorluğu ve riskleri araştırılır ve incelenir. İmplant tedavi sonrasında kişinin nasıl implanta sahip olacağı ve protezlerin nasıl görüneceği yapılacak ilk muayenede belli olur.
Yapılacak ilk muayenede öncelikle ağız içi kontrolü yapılır ve kişinin ağız bakımına ne kadar önem verdiği bu noktada anlaşılır. Bu yüzden implant tedavisinde sorunların doğmaması için gerekli ağız bakımı yapılmalıdır. Dikkat edilen bir diğer noktada, çenenin kapanış şeklidir. Bazı durumlarda çene tedavisine ihtiyaç duyulabilir. Çenenin hareketleri incelenir ve tedavide sorun teşkil edip etmeyeceğine dair araştırma yapılır. Yapılan radyolojik muayenede elde edilen bulgular incelenir ve yeterli kemik olup olmadığı incelenir. Son olarak hastanın sağlık durumu genel olarak incelenerek ilk muayene sonucunda implant tedavisi olup olmayacağına karar verilir.
Diş kaybı yaşandığında en çok tercih edilen implant tedavisine, çene kemiğine yerleştirilen yapay protezle başlanılır. Ardından çene kemiğine kaynayan kemikleşen yere, gerçeğinden farkı olmayan yapay diş uygulaması yapılır. Bu uygulama yapay kemiğin yerleştirilmesiyle başlayıp yerleştirme süresi hastanın ağız içi genişliği, ağız içindeki uygulama alanı gibi faktörler tespit edildikten sonra yerleştirme süreci başlar. Dar çene yapısına sahip olan kişilerde bu işlem, bir iki saat daha uzayabilir. Tedavi süresinin tamamlanmasından sonraki üç veya altı ay içerisinde dişlerinizi sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.
Siz değerli hastalarımız için uzman doktorlarımızla her zaman sizlerin hizmetindeyiz.
Hastalarımızın en çok sorduğu soruları cevaplamaya çalıştık. Daha detaylı bilgi almak ve bizimle tanışmak için bizi arayın.
Meme estetiği; insanların belirli göğüs ölçülerine sahip olması için gerçekleştirilen, memelerin büyütülmesi, küçültülmesi ve dikleştirilmesi işlemleridir.
Emzirme döneminin bitmesinden itibaren üç ay sonra mem estetiği ameliyatları yapılabilir.
Yapılan işleme bağlı olarak değişiklik göstermekle beraber daha net ve sağlıklı bilgi için bizimle irtibata geçebilirsiniz.