Hastalarımızın ihtiyaçlarını anlıyor ve steril ortamalarda birinci sınıf ekipmanla, sağlığınızı riske atmadan operasyonel süreçlerinizi yönetiyoruz.
Pedodonti ya da çocuk diş hekimliği; 0 – 13 yaş aralığındaki çocukların daimi ve süt dişlerinin daha sağlıklı olmasını ve travma, çürük, kalıtsal ya da benzeri etkenlerden dolayı dişlerden oluşan sorunların giderilmesini amaçlar. Diş sıkma ve gıcırdatma tedavisinden ortodontik tedavilere kadar oldukça geniş alanda hizmet veren çocuk diş hekimliği, çocukların, bebeklik çağından itibaren, çene-yüz gelişimini ve diş sağlığını takip ederek tedavi eder ve aynı zamanda koruyucu önlemler sunar.
Uzman hekimlerimize 0212 481 22 88 – 0530 542 46 95 telefon numarasından ulaşabilir veya randevu almak ve adres tarifi almak için tıklayabilirsiniz.
Çocuk diş hekimliği, çocukların ya da bebeklerin ağız ve diş sağlığı gereksinimlerine uygun olarak önleyici ya da tedavi edici uygulamalar gerçekleştirir. Diş çekimi, dolgu, çocuk protezleri gibi pek çok tedavi çocuk diş hekimliği tarafından uygulanabilmektedir.
Çocukların diş ve ağız bakımı için ihtiyaç duyduğu tüm tedaviler çocuk diş hekimleri tarafından uygulanmaktadır. Çocuklarınız sağlıklı ağız ve dişleri olması için 6 ayda bir kere pedodonti muayenesine götürmeniz gerekir. Bu kontrollerde çocuğunuzun ihtiyacı olan tedaviler belirlenerek kısa sürede tedaviye başlanır.
Problemin erken dönemde teşhis edilmesi, daha kolay ve kısa tedaviyi gerektirir. Çocuk protezleri, diş çekimleri, yer tutucular, parmak emmenin durdurmasına yönelik uygulamalar, kanal tedavileri, diş travmalarının tedavisi, dolgu uygulamaları, diş çürüğüne karşı önleyici ve koruyucu uygulamalar çocuk diş hekimliği tarafından yürütülen çocuk ağız ve diş sağlığını korumaya yönelik tedavilerdendir.
Pedodonti tedaviler birden fazla aşamadan oluşur. Pedodontinin ilgi alanı, çocukların süt dişlenme ve karma dişlenme sürecinde ağız hijyeninin sağlanması ve buna bağlı oluşan rahatsızlıkların tedavi edilmesidir. Çocuk diş hekimliği tedavilerinde amaç, hem süt hem de daimi dişlerin güçlenerek çürüklere daha dayanıklı hala gelmesidir. Çocuk diş çürükleri dolgu ya da diş çekimi ile tedavi edilir. Parmak emme, dudak emme ya da yanlış yutkunma gibi alışkanlıklara bağlı oluşan diş problemleri ise gerekli teşhisler sonucunda uygun tedaviyle düzeltilir.
Pedodonti tedavisi öncesinde çocuğunuzun korkmasına neden olacak eylemlerden uzak durmanız gerekir. Kendi olumsuz diş tedavilerinizden bahsetmek, çocuğunuzun diş tedavilerine karşı olumsuz tutum kazanmasına neden olabilir. Pedodonti, daimi dişlerin sağlıklı olması açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu yüzden çocuk diş hekimliğinden korkmasına neden olunmaması gerekir.
Pedodonti tedavisi sonrasından aile ve diş hekiminin işbirliği içerisinde olması çocuk diş tedavi açısından oldukça önemlidir. Uygulanan tedavinin etkili olması ve kısa sürede iyileşmesi için ağız hijyeninin sağlanması gerekir. Çocuğun ağız hijyeninin sağlanması konusunda aileye büyük sorumluluklar düşmektedir. Pedodonti sonrasında belirli periyotlarla kontrollere gelinmesi, mevcut durumun korunması açısında önemlidir.
Siz değerli hastalarımız için uzman doktorlarımızla her zaman sizlerin hizmetindeyiz.
Hastalarımızın en çok sorduğu soruları cevaplamaya çalıştık. Daha detaylı bilgi almak ve bizimle tanışmak için bizi arayın.
Orta ya da düşük çürük riskinde 6 ayda bir, yüksek çürük riskinde ise 3 ayda bir çocuk diş hekimi ziyaret edilmelidir.
İlk diş hekimi muayenesi, ilk diş çıktıktan sonra yapılması önerilmektedir. Bu sürede genellikle 6 ay ile 1 yaş arasında değişiklik gösterebilir.
Çocuğunuz genel sağlığını ve ağız sağlığını korumak için süt dişleri de tedavi ettirilmelidir. Tedavi edilmeyen süt dişleri, daimi dişler için problem oluşturabilir.