Hastalarımızın ihtiyaçlarını anlıyor ve steril ortamalarda birinci sınıf ekipmanla, sağlığınızı riske atmadan operasyonel süreçlerinizi yönetiyoruz.
Diş minesinin ve dişlerin dış sert yüzeyinin tahrip olması olarak tanımlanan diş çürüğü, büyük küçük her yaştan insanı etkilemektedir. Dişlerde yapışkan bir yapıya sahip olan plak oluşur ve tüketilen şeker içerikli besinler bu plaklardaki bakterilerin diş minesine zarar veren asitleri üretmesine sebep olur. Plakların yapışkan bir yapıda olması da, asitlerin sürekli dişlerle temas halinde olması neden olur ve böylece dişlerde çürümeler meydana gelir.
Uzman hekimlerimize 0212 481 22 88 – 0530 542 46 95 telefon numarasından ulaşabilir veya randevu almak ve adres tarifi almak için tıklayabilirsiniz.
Çocuk diş hekimliğinde de önemli bir yere sahip olan çürük dişlerin tedavisi ihmal edilmemelidir. Ertelenen çürük diş tedavisi, diş kaybı gibi olumsuz durumların yaşanmasına sebebiyet verebilir. Çürüğün durumuna bağlı olarak diş hekiminiz en iyi tedaviyi uygulayacaktır. Kanal tedavisi, diş çekimi bu yöntemlerden bazılarıdır. Ancak çekilen diş yerine implant tedavisi uygulanarak işlevsel ve estetik sorunların önüne geçilir.
Çürüğün dişte bulunduğu yere, derinliğine ya da boyutuna bağlı olarak belirtileri değişiklik gösterebilir. En yaygın belirtisi, belirli bir neden olmaksızın diş ağrısıdır. Dişlerin normalden daha fazla hassas olması, sıcak, soğuk ya da tatlı bir şeyler yiyip içerken keskin ya da hafif bir ağrının oluşması, dişlerdeki delikler ve çürümeler, dişin yüzeyinde oluşan siyah ve kahverengi boyalanmalar, yiyecek ısırıldığında oluşan ağrı çürük diş belirtileri arasında yer alır. Bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız kısa süre içerisinde mutlaka diş hekimi randevusu almalısınız.
Diş çürüklerinde başarılı tedavi için düzenli diş kontrolü yaptırılması gerekir. Diş çürüğü tedavisi çürüğün boyutuna bağlı olarak değişir. Çürük henüz meydana gelmemişse florür tedavisi uygulanarak diş sağlığına kavuşturur. İlerleyen çürük dişlerde dolgu uygulaması yapılır. Dolgu için geç kalınmış çürüğe kron kaplamalar yapılır. Sinirlere zarar veren diş çürüklerinde kanal tedavisi uygulanır. En son tedavi yöntemi ise, diş çekimidir.
Zamanında teşhis edilen çürükler, kolay bir şekilde tedavi edilir ve sağlığına kavuşturulur. Tedavi için geç kalınmış çürükler ise, diş kaybına neden olur.
Diş çürüğünün en iyi tedavisi, oluşmadan önlemektedir. Gerekli ağız ve diş hijyeninin sağlanması, çürüklerin önüne geçmek için en iyi yöntemdir. Günde en az iki defa diş fırçalamak oldukça önemlidir.
Ayrıca şekerli ve asitli yiyecek – içeceklerin tüketimini de en az miktara indirmek, diş çürüklerinin oluşumunu engeller. Gargara yapmak, diş ipi kullanmak ağız hijyenini sağlayan önemli adımlardandır. Ayrıca düzenli diş muayenesine gitmek de oluşmuş ya da oluşabilecek çürüklerin tedavisinin hızlı ve kolay yapılmasını sağlar.
Çürük diş tedavisi sonrasında en önemli nokta, ağız ve diş bakımına önem göstermektedir. Diş hekiminizin tavsiyelerine uyarak iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Çürük diş tedavisinden bir süre sonra dişlerinizi normal şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Sert yiyeceklerden, asitli yiyecek-içeceklerden uzak durmanız diğer dişleriniz sağlığı ve tedavi edilen dişleriniz sağlığı için büyük önem taşır.
Siz değerli hastalarımız için uzman doktorlarımızla her zaman sizlerin hizmetindeyiz.
Hastalarımızın en çok sorduğu soruları cevaplamaya çalıştık. Daha detaylı bilgi almak ve bizimle tanışmak için bizi arayın.
Tedavi edilmeyen çürük diş, daha ciddi problemlere zemin hazırlayabilir. Diş kayıpları bunlardan biridir. Çürük diş tedavisiyle olumsuz durumların önüne geçebilirsiniz.
Diş çürükleri, zamanla kendiliğinden iyileşmez. Diş hekimi tarafından tedavi edilinceye kadar yayılmaya, derinleşmeye devam edecektir.
Çürüğün durumuna göre farklı tedavi yöntemleri uygulanabilir. Tedavi öncesinde lokal anestezi uygulanarak ağrı ya da acıyı en az düzeyde hissetmeniz sağlanır.