Hastalarımızın ihtiyaçlarını anlıyor ve steril ortamalarda birinci sınıf ekipmanla, sağlığınızı riske atmadan operasyonel süreçlerinizi yönetiyoruz.
Diş eti çekilmesi, her yaşta görülen yaygın bir ağız ve diş problemidir. Diş eti çekilmesi yavaş yavaş gerçekleştiği için çoğu kişi, diş etlerinin çekildiğini fark etmez. Diş eti problemleri farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Düzenli diş hekimi kontrolleri ve diş taşı temizliği gibi tedavilerle diş eti ve diş eti çekilmesi sorunlarını engelleyebilir ya da erken teşhis edilmesini sağlayabilirsiniz. Diş eti çekilmesi belirtileri arasında en yaygın belirti, diş fırçalarken ya da normal zamanlarda görülen kanamalardır.
Uzman hekimlerimize 0212 481 22 88 – 0530 542 46 95 telefon numarasından ulaşabilir veya randevu almak ve adres tarifi almak için tıklayabilirsiniz.
Diş etlerinde kızarık ve şişlik, dişlerin normalden daha uzun görünmesi, sert yiyecek yerken dişlerin kanaması gibi belirtiler yaşıyorsanız vakit kaybetmeden diş hekiminizle görüşmelisiniz. Diş eti çekilmesi, diş çürüklerine neden olur ve bu durum da diş çürüğü tedavisini zorunlu kılar.
Diş eti ve diş eti çekilmesi sorununuz hafif şiddetteyse diş hekimi tarafından diş etinin etrafı derinlemesine temizlenerek tedavi edilir. Derinlemesine temizlik yapılırken dişlerdeki ve köklerdeki plak ve tartar dikkatlice çıkarılır, açıkta kalan kök yüzeyine bakterilerin tutunmaması için düzleştirilir. Diş hekiminin gerekli görmesi halinde kalan bakterilerden kurtulmak için antibiyotik tedavisi uygulanabilir.
Diş eti çekilmeniz derinlemesine temizlenmeyecek kadar fazlaysa diş etinin hasarının giderilmesi için diş eti operasyonu gerekebilir.
Açık flep operasyonunda diş hekimi etkilenen diş eti dokusunu geriye katlayarak zararlı bakterileri cepten uzaklaştırır ve diş dokusunu diş kökü üzerindekine yerine sabitleyerek küçültür veya tamamen giderir. Yönlendirilmiş doku rejenerasyonu, dişleri besleyen kemiğin zede olması durumda uygulanır. Diş eti dokusu geriye katlanarak bakteriler giderilir. Rejeneratif madde bölgeye uygulanır ve diş eti dokusu sabitlenir. Yumuşak doku greftinde, üst damaktan veya başka bir bölgeden alınan doku, açıktaki kökü saran diş eti dokusuna dikilir. İhtiyacınıza uygun olarak hekiminiz en iyi cerrahi yöntemi seçecektir.
Diş eti çekilmesi her yaşta görülse de yaş, diş eti çekilmesinde risk oluşturmaktadır. 65 yaş ve üzerindeki kişilerin yaklaşık %88’i diş eti çekilmesi problemi yaşamaktadır. Tütün kullanan ya da sigara içen kişilerde diş eti çekilmesi problemiyle daha sık karşılaşılmaktadır. Ayrıca diş eti çekilmesi, genetik de olabilir. Diyabet hastalığı da diş eti çekilmesi riskini artırır. Böyle durumlarla karşı karşıya kalırsanız periodontoloji tedavisine başvurmanız gerekir.
Diş eti ve diş eti çekilmesi problemlerinin önüne geçmek için en etkili yol, ağız ve diş bakımına önem vermekten geçer. Düzenli diş fırçalamak, diş ipi kullanmak, düzenli olarak diş kontrollerine gitmek diş eti çekilmesinin önüne geçmekte etkili yollardandır. Dişlerinize iyi bakara genel sağlığınızı ve ağız sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Siz değerli hastalarımız için uzman doktorlarımızla her zaman sizlerin hizmetindeyiz.
Hastalarımızın en çok sorduğu soruları cevaplamaya çalıştık. Daha detaylı bilgi almak ve bizimle tanışmak için bizi arayın.
Diş hassasiyeti, ağız kokusu, temizliği zor bölgeler ve buna bağlı olarak da oluşan çürükler ve diş kayıpları diş eti çekilmesinin sonuçları olabilir.
Diş eti operasyonundan sonra genellikle dikiş atılır ve bir hafta sonra alınır.
Periodontoloji tedavisi, diş etinin durumuna bağlı olarak 3 hafta ve 6 ay arasında sürebilir.