Hastalarımızın ihtiyaçlarını anlıyor ve steril ortamalarda birinci sınıf ekipmanla, sağlığınızı riske atmadan operasyonel süreçlerinizi yönetiyoruz.
Diş kisti oldukça yavaş ilerleyebilmekte ve çene kemiğinde ya da diş kökünde oluşabilmektedir. Oluşumu dişte bazı problemlerin meydana gelmesine neden olur. Diş eti çekilmesi hastalığının belirtisi gibi şişlik belirtisiyle kendini belli eden diş kisti, bazı durumlarda ağrı oluşturmamakta ve bu da kistin fark edilmemesine neden olmaktadır.
Uzman hekimlerimize 0212 481 22 88 – 0530 542 46 95 telefon numarasından ulaşabilir veya randevu almak ve adres tarifi almak için tıklayabilirsiniz.
Çenede oluşan diş kisti ağrı ya da iltihap yapmazsa fark edilmez ve böylece çene kemiğine zarar vererek kemiğin erimesine, kırılmasına sebep olur. Kötü diş tedavileri, çürük diş, diş travması gibi sebepler diş kistini oluşturabilir. Bu yüzden düzenli diş hekimi kontrolüne gidilmesi ve çürük diş tedavisi uygulanmalıdır.
Diş kisti, diş sorunları içerisinde yer alan en önemli sorunlardan biridir. Fark edilmez ve diş kisti tedavisi için geç kalınırsa çene kemiğinin kırılmasına neden olabilir. Eğer diş kistinin enfeksiyonu kana karışırsa böbreklere, kalbe, eklemlere kadar giderek genel sağlık durumunu da olumsuz yönde etkiler. Ayrıca bu enfeksiyonun diğer organlara sıçraması sağlık açısından pek iyi sonuçlar doğurmaz. Enfeksiyon yayıldıktan sonra kişinin uyuması oldukça zorlaşır ve az bir uykuyla vücudun dinlenmesi oldukça zordur. Buna bağlı olarak da vücut direncini kaybeder ve yorgun düşer.
Diş kökünde oluşan periapikal kistler; dişe gelen bir travma, çürük, çatlak sonucunda oluşabilir. Dentijeröz kistler kısmen çıkmış dişlerin etrafından oluşabilir. En sık görüldüğü bölge ise, 20’lik dişlerdir. Kerato-kistler, daha çok genetik faktörlere bağlı olarak oluşur. Alındıktan sonra tekrarlama olasılığı çok yüksektir. Periodontal kistler genellikle diş eti problemlerinden dolayı çıkar. Bakterilerle dolu bu kistler, cerrahi operasyonla alınır.
Kistler çıktığı bölgeye ve yapısına göre farklı şekillerde bulunur. Diş hekiminiz diş kisti tedavisi için en uygun yöntemi seçerek en kısa sürede tedavinizi tamamlamalıdır.
Diş kisti erken tespit edildiyse ve küçük boyuttaysa dişin çekilmesiyle tedavi edilebilir. Ancak bazı durumlarda sadece dişin çekilmesi diş kisti tedavisi için yeterli değildir. Dişin çekilmesinin yeterli olmadığı durumlarda diş çekildikten sonra diş kökündeki kistin tamamen temizlenmesi gerekiyor. Eğer ki dişin kökünde kist yeteri kadar temizlenmezse kalan kist, çene kistine dönüşerek daha büyük problemlere zemin hazırlar. Çene kisti, çene kemiğini zamanla işgal ederek kemiğin çürümesine sebep olabilir.
Diş kisti ilaç tedavisiyle giderilmemektedir. Diş kisti tedavisi için cerrahi işlem uygulanır. Diş kistinin fark edildiği anda hemen diş hekimine başvurmak gerekir. Yapılan muayene sonrasında diş kistinin alınması gerekir.
Diş kisti ameliyatından sonraki iki saat boyunca bir şey yenmemeli ve içilmemelidir. Arından çorba gibi su gıdalar tüketilerek ameliyat bölgesinin zarar görmesi engellenir. İyileşme süresinin sonuna kadar sigara ya da alkol tüketilmemesi önerilmemektedir. Tüketilmesi yaranın daha geç iyileşmesine neden olabilir. Ameliyatın ardından birkaç gün diş fırçalanmamalıdır. Yanlış fırçalama, yaranın tekrar kanamasını sağlayabilir.
Siz değerli hastalarımız için uzman doktorlarımızla her zaman sizlerin hizmetindeyiz.
Hastalarımızın en çok sorduğu soruları cevaplamaya çalıştık. Daha detaylı bilgi almak ve bizimle tanışmak için bizi arayın.
Tedavi edilmeyen diş kistleri, giderek büyür ve çene kemiği kırılmalarına, diş kayıplarına neden olabilir.
Diş kistinin diş çekimi ya da cerrahi operasyonlarla tedavi edildiği hallerde ağrı ya da acı hissetmesiniz. Lokal anestezi kullanılarak uygulanan işlemler, ağrısız ve acısızdır.
Erken teşhis edilen diş kisti, küçükse dişin çekilmesiyle tedavi edilebilir ancak bazen dişin çekilmesi diş kisti tedavisi için yeterli olmaz.