Hastalarımızın ihtiyaçlarını anlıyor ve steril ortamalarda birinci sınıf ekipmanla, sağlığınızı riske atmadan operasyonel süreçlerinizi yönetiyoruz.
Periodontal tedaviler arasında yer alan diş taşı temizliği, birkaç yıl aralıklarla tekrarlanması gereken ağız ve diş bakım rutine arasında yer alır. Ağız ve bakımı düzenli olarak yapılsa bile besinler ve tükürük salgısında bulunan mineraller nedeniyle diş taşları oluşur. Diş taşı temizliği hekimler tarafından çeşitli aletler kullanılarak yapılmaktadır. Bakteri plağının zamanla sertleşerek oluşturduğu diş taşları, tartar temizliği adıyla da halk arasında bilinmektedir. Diş taşı, dişleri sarıdan kahverengiye renge döndürür ve bu renk değişimine ek olarak dişlerde çürümeye ve ağız kokusuna neden olmaktadır.
Uzman hekimlerimize 0212 481 22 88 – 0530 542 46 95 telefon numarasından ulaşabilir veya randevu almak ve adres tarifi almak için tıklayabilirsiniz.
Diş taşının oluşumunun engellenmesi için düzenli ve etkili bir diş ve ağız bakımının yapılması gerekmektedir. Günde en az iki kere dişler fırçalanmalı ve ardından diş ipi yardımıyla dişlerin arasında kalan kalıntılar temizlenmelidir. Böylece diş taşı oluşumu en aza indirilir ve en az seviyede oluşması sağlanır.
Herhangi bir sebepten dolayı diş kaybı yaşıyorsanız implant tedavisinde uzman cerrahlarımızdan süreç ile ilgili bilgi alabilirsiniz.
Diş taşı temizliği, hekimler tarafından çeşitli ilaçlar ve aletler kullanılarak yapılmaktadır. Genel olarak diş taşı temizliği işlemine ultrasonik cihazlarla başlanır ve bu cihazlar aracılığıyla titreşim yolu sayesinde taşlarının çatlatılması sağlanmaktadır. Büyük diş taşlarının dişlerden ayrılmasından sonra ağıza su püskürtülür ve çözülen diş taşları temizlenir. Ardından kalan küçük diş taşları için ince yapılı aletler kullanılır.
Diş aralarında ve kıvrımlı bölgelerde oluşmuş diş taşları temizlenene kadar bu işlem sürdürülür. Bu işlemin tamamlanmasının ardından diş macunu ile dişler temizlenir.Genellikle on dakika gibi kısa sürede tamamlanabilir fakat diş taşının yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir.
Diş Taşı Temizliği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir? başlıklı yazımızı okuyarak aradığınız tüm sorulara cevap bulabilirsiniz.
Sağlıklı dişlere sahip olmak isteyen kişilerin yaptırması gereken diş taşı temizliği, diş tedavisi yöntemleri arasında yer almaktadır. Düzenli olarak yapılması durumunda bazı avantajlar sağlamaktadır. Diş çürüklerinin oluşumunun önüne çekilerek sağlıklı dişlere kavuşulmasını sağlar.
Kemik iltihaplarının engellenmesi ile dişler sahip olması gereken bakıma ve temizliğe sahip olur. Ayrıca diş taşına bağlı olarak oluşan ağız kokusunu engeller.
Diş taşı temizliği işleminin yapılmaması veya ihmal edilmesi bazı hastalıkların oluşumuna neden olabilmektedir. Diş eti çekilmeleri, bu ağız ve diş sağlığı hastalıklarının başında gelmektedir. Diş eti çekilmesi ile beraberinde, diş aralarının açılması ve diş çürüklerinin oluşarak iltihaplanması gibi problemler oluşmaktadır. Oluşan çürük ve iltihaplar diş köküne zarar verir ve diş kayıplarına yol açabilir. Bu olumsuz ağız ve diş sağlığı problemlerini yaşamamak için düzenli olarak diş taşı temizliği yaptırmak gerekmektedir.
Böylece sağlıklı ve temiz dişlere sahip olarak gülüşlerinizi saklamanız gerekmemektedir.Uzman hekimler ve gerekli teknolojiye sahip cihazlarla yapılması halinde hiçbir problemle karşılaşılmaz ve dişleriniz, diş etlerinize herhangi bir zarar vermez. Bu yüzden hekiminizi doğru seçmeniz oldukça önemli bir detaydır.
Diş taşı temizliği sonrası iki saat boyunca herhangi bir şey yenmemeli ve içilmemelidir. Oluşabilecek hassasiyet nedeniyle sıcak ve soğuk içecek-yiyeceklerden bir gün uzak durulmalıdır. Ağrı hissedilirse ağrı kesici ve şişlik oluşursa buz ile desteklenebilir. Daha etkin ve hızlı bir iyileşme süreci için tuzlu su ile gargara yapılabilir. Diş temizliğine devam edilmesi gerekir. Böylece diğer ağız ve diş problemlerinin oluşumu engellenir ve gerekli diş tedavisi işlemlerinin ihmal edilmemesi önemlidir.
Siz değerli hastalarımız için uzman doktorlarımızla her zaman sizlerin hizmetindeyiz.
Hastalarımızın en çok sorduğu soruları cevaplamaya çalıştık. Daha detaylı bilgi almak ve bizimle tanışmak için bizi arayın.
Diş taşı temizliği zararlı değildir. Çürüklere, ağız kokusuna, iltihaplanmalara yol açtığı için temizlenmesi gerekmektedir.
Bir iki yıl ara ile diş taşı temizliği yaptırmak, ağız ve diş bakım rutinleri arasında yer almalıdır.
Diş taşı temizliği dişi inceltmez veya diş dokusuna herhangi bir zarar vermez.