Diş Hekimine Gitmeniz Gerektiğini Gösteren Sebepler

Sağlıklı bir ağıza ve dişlere sahip olan kişilerin 6 ayda bir kez diş hekimini ziyaret etmeleri gerekir. Ancak bu zamanların haricinde dişlerinizin durumuna göre diş hekimi ziyaretini artırabilirsiniz. Diş hekimine gitmeniz gerektiğine dair sinyal veren dişlerinizi ihmal ederseniz daha büyük sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Erken teşhisle tedavi edilebilecek bir problem ihmal edilerek diş çekimine, diş kayıplarına neden olabilir. Aşağıdaki problemlerden herhangi birine sahipseniz en kısa zamanda mutlaka bir diş hekimini ziyaret etmeniz gerekir.

Aşınmış Dişler

Diş aşınmasına neden olan durumların başında gelen diş gıcırdatma ya da sıkma, genellikle stres ve kaygıyla bağlantılıdır. Dişlerini gıcırdatan kişiler, çoğu zaman bu durumun farkında değildir. Diş gıcırdatma sadece dişin aşınması değil aynı zamanda baş ve çene ağrılarına da zemin hazırlamaktadır. Bu durumlardan şikayetçiyseniz diş hekimine danışabilirsiniz. Diş hekimi bunun hasarını en aza indirmek ya da azaltmak için gece plağı yapımını önerebilir. Aşınma miktarına farklı olarak başka tedaviler de uygulanabilir.

Kanayan Diş Etleri

Kanama, vücutta bir şeyin doğru gitmediğini gösteren bir durumdur. Diş etlerinin kanaması da normal bir durum değildir. Diş ipi kullandıktan ya da diş fırçaladıktan sonra kanayan diş etleri, diş eti hastalıklarının ilk belirtisi olarak karşınıza çıkabilir. Bunun haricinde diş etlerinin hassasiyetiyle ya da başka bir problemler ilgili olabilir. Bunun cevabını almak için diş hekimine başvurmanız gerekir.

Diş Ağrısı

Diş ağrılarının ihmal edilmemesi gereken bir durum olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var. Dişlerinizin ağrımasına neden olan pek çok problem olabilir. Çürük, apse, diş kırılması, diş sıkma ya da gıcırdatma bu nedenlerden birkaçıdır. Ağrının altında yatan nedenin tespit edilmesi için diş hekimine başvurmanız gerekir. Yapılan araştırmalar sonrasında tespit edilen sorun, giderilerek ağrıdan kurtulmanız sağlanır.
Soğuk ve Sıcak Besinlere Karşı Yüksek Hassasiyet
Soğuk ya da sıcak besinlere karşı yüksek hassasiyet problemini bir süredir yaşıyorsanız, diş hekiminizden randevu almayı ertelememeniz gerekir. Çoğu zaman diş minesinin aşınmasına bağlı olarak oluşan sıcak ve soğuk hassasiyeti, farklı nedenlere bağlı olarak da oluşabilir.

Yaralar ve Şişlik

Aftlar genellikle bir iki hafta içerisinde kendi kendine iyileşir. Özellikle dilde, iç yanakta, bademciklerde beyaz yaralar şeklinde oluşan mantar enfeksiyonunun tedavi edilmesi gerekir. Diyabetli kişilerde, beyaz yaralara daha çok rastlanır. İlaçla tedavisi mümkündür.

Kuru Ağız

Ağız, olması gerekenden daha kuruysa bu bir hastalığın belirtisi olabilir. Diş hekimine başvurarak ağız kuruluğuna neden olan durumun tespit edilmesini sağlayabilirsiniz. Nemin geri kazanılmasına ve dişlerinizin korunma yollarına dair size yol gösterir.

RegenTurkey

Siz değerli hastalarımız için diş tedavisi, estetik cerrahi, hücresel tedavi, medikal uygulamalar, plastik cerrahi alanlarında her zaman hizmetinizdeyiz.