Diş Eti Kesimi (Şekillendirme) Nedir ve Neden Yapılır?

Ekim 28, 2021by Kaang0
Diş eti kesimi (Şekillendirme) nedir ve neden yapılır_

Diş eti estetiği adıyla da tanımlanan diş eti kesimi, tıbbi olarak Gingivoplasti olarak tanımlanır. Diş etlerinin Gülüş Tasarımı sırasında, sıklıkla başvurulan bir yöntemdir.

Bunun yanında diş hekiminizin tavsiye edebileceği bazı hastalıkların tedavisinde de uygulanabilir. Diş etlerinin her kişide farklı olan yapısı, düzensiz bir görünüm, yüksek diş eti ya da düşük diş eti gibi asimetrik ve estetik olmayan bir görünüme sebep olabilir.

Böyle durumlarda yapılan gülüş tasarımı sırasında, diş etlerine de müdahale etmeyi gerektirebilir. Estetik bir görünüm ve simetrik diş etlerine ulaşılabilmesi için gerçekleştirilen Gingivoplasti ya da diş eti kesimi, aynı zamanda ağız içinin farklı bölümlerinden alınan parçaların, diş etlerine eklenmesini de kapsayabilir.

Diş eti kesimi nasıl yapılır?

Kişiden kişiye değişen diş eti yapılarının özelliklerine göre, diş etlerinin kesilmesi ya da ekleme yapılması işlemi gerçekleştirilir. Uygulamaya konu diş eti sayısına göre değişen birkaç saatlik süreler içerisinde gerçekleştirilen işlem, hastaya uygulanan sınırlı uyuşturma ile uyanık olarak yapılır.

Uzman bir diş hekimi tarafından gerçekleştirilen Gingivoplasti, daha önceden yapılmış tasarıma uygun olarak, diş etinin kesilmesi ya da ekleme yapılması uygulamalarını içerir. İşlem sırasında herhangi bir acı hissedilmez.

Gingivoplasti işlemi sonrasında, uygulamaya konu olan diş eti sayısına bağlı olarak, birkaç günlük bir iyileşme süresi bulunur. Bu süre içerisinde gıda alımı ve günlük diş bakımı gibi konularda, doktorunuzun önerilerine göre hassas davranılması gereklidir. Aynı zamanda bu iyileşme sürecinde, uygulama yapılan diş eti sayısına göre belirli ağrılar oluşabilir. Doktorunuzun önerdiği ağrı kesici ilaçların kullanımıyla, bu sorunlu süreç daha konforlu geçilecektir.

Diş eti kesimi neden yapılır?

Diş eti kesimi genellikle estetik bir görünüm elde edebilmek ve diş yapısının simetrik olması için uygulanır. Hasta tercihi daha sık olarak diş eti kesilmesi yöntemine başvurulmasını gerektiren etkendir.

Bununla birlikte bazı diş rahatsızlıklarında, diş doktorunuzun tavsiyesiyle de tedavi amaçlı kullanılır. Diş etlerinin düzensiz, yüksek diş çizgisi ya da düşük diş çizgisi gibi asimetrik olması, estetik açıdan olduğu kadar, sağlıklı bir ağız ve diş yapısı için de sorunlar oluşturabilir.

Diş eti şekillendirme sonrası, iyileşme süresi ne kadardır?

Gündelik yaşamın olağan aktiviteleri diş eti şekillendirme uygulaması sonrasında, uygulamaya konu diş eti miktarına göre sınırlandırılmalıdır. İşlem sonrasında ki ilk birkaç gün boyunca, doktorunuzun önerdiği beslenme çeşidine uygun gıdaların tüketilmesi gerekir.

Enfeksiyon oluşumuna karşı ağız gargarası ya da antibiyotik kullanımı, ağrı kesici ilaçların kullanımı, diş eti kesimi sonrasında uygulanan ilaç tedavileri arasındadır. Hangi sayıda diş eti uygulaması yapıldığı, iyileşme sürecini ve sonrasında oluşan rahatsızlık seviyesini etkileyen ana konudur.

Doktorunuzun önerdiği bir izleme randevusu genellikle uygulamadan 1 hafta sonra gerçekleşir. Birkaç hafta içerisinde tam iyileşme gerçekleşir ve istenen estetik görünüm elde edilir.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RegenTurkey

Siz değerli hastalarımız için diş tedavisi, estetik cerrahi, hücresel tedavi, medikal uygulamalar, plastik cerrahi alanlarında her zaman hizmetinizdeyiz.